Sen Gittiğinden Beri | Mustafa Taşkın

İskele Editörü tarafından yazıldı. Aktif .

SEN GİTTİĞİNDEN BERİ...

Sen gittiğinden beri, fabrikalar kuşattı şehirlerin etrafını. TOKİ denen bir canavar çıktı ve marifet saydı insanları 30 katlı betona gömmeyi. İnsanlar gecekondulardan, oksijen seviyesinin bile düştüğü yükseklikteki apartmanlara taşındı.

Bu hoşuna gitmeyecek.

Siyasiler ise hala aynı. Kan kusuyorlar birbirlerine ve politika diyorlar birbirlerine küfretmeye. Bizse onlara inat ülkeyi kurtarmayı planlıyoruz. Israrla çay içiyoruz, vatan kurtarma mesailerinde.

Bu durum seni yeise düşürebilir.

Bahar ise hala aynı güzellikte. Erguvanlar açıyor, betondan gözünü kırpabilen toprak parçalarında. Kaldırımda bir metrekareye hapsedilmiş çınar ağaçları yaprak döküyor hala, bu durumda ümitvar olmamak elde değil. 

Bu ümit sana hayal kurdurabilir.

Hala şiir yazıyor kimi insanlar. Bilmiyorlar ki bir kendileri değil yalnızlık çeken. Geceleri uyumamayı marifet sayıyoruz bizse. Bir grupsa ‘kalabalıklar içinde yalnızız’ diyor. O kadar yalnız olabilecek kalabalık var mı sahi?

Ve bir çocuk ağlıyor hala. Açlıktan değil merak etme. Kim bilir yine ne istiyor. Belki de sırf annesine inat ağlıyordur. Eğer televizyonda gördüğü bir şeyi istiyorsa, kapitalist reklamları anlatamazsın o çocuğa bunların farkına varabilecek bilinçte değil ki henüz. Filistin’deki kendi yaşıtı çocukların neden ağladığını da anlatamazsın. Anlamaz henüz, belki büyüyünce de anlayamayacaktır. Bir çokları gibi, bir çoğumuz gibi.

AnchorÖyle işte. Sen gittiğinden beri böyle ülkem ve biz yaşamaya çalışıyoruz her gün.

 

Mustafa Taskın

Paylaş

Yazar Hakkında

İskele Editörü

Online dergiler Online dergiler