Bir İnci Söz | Şeyma Canbaz

İskele Editörü tarafından yazıldı. Aktif .

BİR İNCİ SÖZLE YAZILMALI BELKİ; YENİ ÂLEMLERİ AÇACAK OLAN BİRİNCİ YAZI

Nasıl başlasam diye düşünüyordum; bu yeni defterin, ilk sayfasında bir ilk yapmak, harika şeyler yazmak istedim. Ama bulamadım. Bilemedim. Tıpkı kendimizi bilmediğimizi bilmediğimiz gibi.. Hani bilmezdim beni. Ben beni bilmez iken, bilmişti biri. Bilince, bildirince beni bana, bilmediklerimi bildiği halde göndermişti, bilmediğim yerlere beni.

 İlk başlarken de bilmiyorduk, başladık bilmiyoruz, bitirirken yine bilmediğimizle bitiriyoruz. Bitirirken biliyoruz. Ve bitirmekle bir bilinmeyene daha başlıyoruz. Meğer ne de çok şey-aslında hiç bir şey bilmiyormuşuz. Bilmedikleri korkutur insanı. Bilmediğin bir yerde daha da tedirginsindir. Bir bilen gerek, seni senden de iyi bilen bir(i) gerek. Öyle ki 'Bir'le bin olasın. İşte; hiçliğimi bin eyleyecek, beni emin kılacak 'biri' bu yazıya başlarken buldum. Onunla başlamak. Bilmediğim yerlerde kendimi bile bilmezken beni bilenin, beni benden iyi bilenin adıyla başlamak.

 ''Bismillahirrahmanirrahim...'' Bir(inci) sözdür... Öyle değerli ki, hiçi bin yapan bir inci.

Ve biterken başlamak.. Biterken bilmek.. Bitiriyorum, bildiğimi söyleyerek; Bismillah!

İki yıl önce böyle başlamışım yeni aldığım defterimin ilk sayfasında. Yeni bir yerde, her birinin apayrı dünyaları içinde sakladığı insanlarla muhatap oluşlarımı, kuracağım dostlukları, yaşayacaklarımı,hüznümü sevincimi.. Kısacası her sahifede her gün bambaşka âlemlere kapı aralamak isteyişim; her birimizin her gün kendi dünyasında yapmak istediğimiz bundan başka nedir ki. Her birimiz sürekli bir arayış yolculuğunda yol alan seyyahlar değil miyiz? Sadece kimimiz  bu dünya denizinde kendi içinde tek başına bir yolculuğa çıkmayı seçer, kimimizse gittiği yolda seyrederken, diğerlerini de seyreder. Diğer dünyaların içini görmeyi başarabilenler, sonunda kendi içlerini de görüp asıl yolu bulmayı başaranlar olacaklardır. Bunun en güzel yolu ise yazmaktır. Kaleminizin kâğıdınızda yol alışına bırakın kendinizi. Kimi zaman kısa, kimi zaman uzun soluklu olacaktır bu yolculuğunuz. Ama ne yazılırsa yazılsın, okunmaya değerdir yazılan her yazı. Çünkü serilen yeni bir âlem önünüze.. Bu yolculukta isteyelim ya da istemeyelim aslında beraberiz.. Aynı yoldan, farklı dünyalara bakarak, gerçekleşmesini istediğimiz bir âleme doğru Yol almıyor muyuz?  Öyleyse dünyalarımıza şans tanımaya ne dersiniz?

Seyma Canbaz

Paylaş

Yazar Hakkında

İskele Editörü

Online dergiler Online dergiler