Sahip Olduğunuz Tek Şey Çekiçse, Her Şey Çivi Gibi Görünmeye Başlar - Burçin Aktaş | Deneme Tahtası - Eylül 2011

Administrator tarafından yazıldı. Aktif .

SAHİP OLDUĞUNUZ TEK ŞEY ÇEKİÇSE, HER ŞEY ÇİVİ GİBİ GÖRÜNMEYE BAŞLAR

İnsanlar yaşamları boyunca, geçimlerini ve yaşamsal faaliyetlerini sürdürmek adına, çalışarak kendilerine imkân sağlamaya çalışırlar. Gelin görün ki bu imkânlar avuçlarımızı okşayıp sıcaklık verebileceği gibi aynı zamanda bir iğne edasıyla ellerimize batarak canımızı acıtabilir.

Seçimlerimizi yaparken gerek aile büyüklerimizden, gerekse yakın çevremizden birçok şey gözlemleriz. Gözlemlerimiz doğrultusunda yaptığımız hareketler sonucu hayatımızı istediğimiz düzene yavaş yavaş sokabiliriz. Ta ki bizler sahip olduğumuz şeylerle herkesi satın almaya kalkana kadar, her şey yolundadır. İnsan acizdir, Dünya'daki en ufak bir canlıdan bile daha aciz..

Bizler elimizdekilerin kıymetini zamanında bilmez ve onlar yüzünden burnu havada bir tip olursak zamanla bunların avuçlarımızdan kayacağından emin olmalıyız. 

Çabalarımızın bir sonuç verip vermemesi hep aldığımız kararların sağlamlığıyla hem de kararlarımıza ve kendimize olan sadıklığımızla alakalıdır..

Tabir-i caizse para elimizin kiridir ve biz kirle açtığımız kapılarda temiz yaşayamayız..

Karakteristik ve kalpsel özelliklerimiz bizleri kötü birer birey yaptıysa şayet, kaybedeceğimiz şeylerin listesinde en başta insanlığımız vardır.

İnsan kendini tanımalıdır, insanlık bizden ne yukarıda ne de aşağıdadır. İnsanlık tam boyumuzdadır, hizamızdadır..

Yaşadığımız sürece manevi bir şeyler katamadıysak hayatımıza insanların her şeylerini parayla satın alabileceğimizi düşünürüz.

İşte tam da burada mutsuzluk başlar. Öyle bir virüstür ki tek başına hiçbir zaman gelmez.

Elini tuttuğunuz insan sizin yanınızda paranız için duruyorsa, iş yerleriniz fabrikalarınız yanında bir dostunuz yoksa, sahip olduğunuz tek şey çekiçse, her şey çivi gibi görünmeye başlar. Gelin görün ki görünen gerçekle mutlak gerçek arasında büyük farklar vardır.

Hiçbir şeye sahip olmayan, sadece tek başına kalmışların mutluluğu para, her kapıyı açmaz.

Burçin Aktas

 

Paylaş


     Burçin Aktaş'ın Eski Yazıları

Online dergiler Online dergiler