Ömer Çiftçi "Çiçekler Kurumuş Mudur?" Hikayesiyle ALF Ödülüne Lâyık Görüldü

Haber Editörü tarafından yazıldı. Aktif .

 

Anna Lind Foundation (ALF) ve European Institute of Mediterranean (EIMed)  tarafından beşincisi düzenlenen ve Avrupa-Akdeniz bölgesinde bulunan 42 ülkeden 18-30 yaş arası gençlerin başvurabildiği “Sea of the Words (Kelimelerin Denizi)” kısa hikaye yarışmasında  bu sene bir ilk olarak Türkiye’den Ömer Çiftçi  “Çiçekler kurumuş mudur? / Would the flowers have really gone dry? hikayesiyle ilk 14’e kalarak yarışmanın kazananları arasında yer aldı.

Kazananlara 5 Kasım 2012 tarihinde Barselona’da Katalan Kültür Merkezinde yapılan törenle ödülleri takdim edildi. Kazananlar arasından Türkiye’den de bir kazananın olması sebebi ile Türkiye Barselona Başkonsolosu Haldun Koç da hazîrunda yerini alarak, törene iştirak etti.  Kazananlar 6-7 Kasım tarihlerinde de kültürel program kapsamında  “Yazarlık ve yaratıcı yazarlık” temalı toplantılara katıldılar. Bu toplantılara IEMed’in davetlisi olarak bölgede tanınmış bazı entelektüeller de katıldı. 7 Kasım’da ise Katalan bölgesinin en güzel şehirlerinden biri olan tarihi Girona kentine kültürel bir gezi yapıldı ve Girona Üniversitesi ziyaret edildi. 

Hikaye yarışmasın bu seneki ana teması Avrupa 2012 Nesiller Arası Dayanışma yılı çerçevesinde “Nesiller arası diyalog” idi. ALF ve IEMed düzenledikleri bu hikaye yarışması ile Avrupa-Akdeniz bölgesindeki ülkeler arası diyalogu geliştirmeyi ve farklı kültürler arasında bilgi ve tecrübe paylaşımını artırmayı hedeflemektedir.

Bir ilk olarak Türkiye’den katılarak yarışmayı kazanan Ömer Çiftçi’nin profili:

1990 Bursa doğumlu, Yalova Üniversitesi Enerji Sistemleri Müh. 3. sınıf öğrencisidir. Yaklaşık 5 senedir çıkmakta alan edebiyat ve politika e-dergi http://www.fikiradasi.net/’ de yazılar yazmaktadır. Edebiyatla olan ilgisi dışında sürdürülebilir kalkınma ve iklim değişikliği konularında ulusal ve uluslararası alanda etkin olan bir gençlik çalışanıdır.

Yazar Hakkında

Haber Editörü

Online dergiler Online dergiler