Sevgi(li)ye Dair | Nermin Uyan

İskele Editörü tarafından yazıldı. Aktif .

SEVGİ(Lİ)YE DAİR…

Ne çok şey yazmak isterdim mutluluğa dair… Sevinçlerime, gülüşlerime, umutlarıma ket vurmasaydın eğer. Kelimeleri büyütmek isterdim şanına yaraşır. Yığınla anlam yüklemek isterdim satırlarıma sevgimin uçsuz bucaksız derinliğinle.

Seni her şeyinle, bütün ayrıntılarınla; huyunla huysuzluğunla, aydınlığınla karanlığınla, çığlıklarınla suskunluğunla, tebessümünle çatık kaşlarınla, hiçbir şeyine karşı çıkmadan seni avutmak isterdim dizelerimde anne şefkatiyle.

Önce kızıp sonra sineye çektiğim hallerini resmetmek isterdim şiirlerimde baba yüreğiyle. Ama en çokta kalbime hapsetmek isterdim en sevimli bir yandan da çekilmez hallerini sevdalı gönlüyle. Oysa şimdi ne mi yapıyorum vazgeçip gitmeyi seçiyorum. Hayır, sus konuşma sevgili.

Olabilecek güzelliklerin arasından cımbızla çekip bulduğun yıldırıcı, acılı sözlerini duymak istemiyorum, duymamalıyım… Ve yine söylüyorum sus konuşma ey yar! Sensizliğin içinde bir umut seni bulana kadar. Gönlüm aklım yüreğim sende daha alacağın ne var…

Bana artık gitme deme ey yar! Deme çünkü korkularım seni sevdiğim kadar.

Kimi dinlesem, ne yapsam aklıma mı kalbime mi uysam? Cevapsız sorular çoğalıyor bir bir, gel sen destursuz yüreğime gir. Ummadığım anda yoksun sevgili söyle bu nasıl bir zalimliktir. 

Buldum aslında bu sevdanın neye benzediğini. Anladım seninle, ateşe suyu giydirdiğimi… Tıpkı bir körebe misali bağlayıp bütün karanlığınla gözlerimi tam yakaladım derken kaçtın, bıraktın ellerimi…

Gitmek zamanı şimdi… Her şeyden vazgeçmek. Aşkınla büyüttüğüm çocuğu kor ateşlerde yürütmek… Ah ne zormuş sevgili yangının ortasında gözyaşı dökmek.

Susmak zamanı şimdi kelimelere kilit vurup… Ölmek zamanı şimdi nefesinden sevdayı soluyup ah ne zormuş sevgili erken yitirmek geç bulup…   

 

                                                                                                                             Nermin Uyan

Paylaş


     Nermin Uyan'ın Eski Yazıları

Yazar Hakkında

İskele Editörü

Online dergiler Online dergiler