Dünya O'na Muhtaç | Nermin Uyan

İskele Editörü tarafından yazıldı. Aktif .

DÜNYA O’NA(S.A.V) MUHTAÇ 

Hz.Muhammed (s.a.v) bu dünyayı 20 Nisan 571 yılında Mekke-i Mükerreme şehrinde onurlandırmıştı. Gül kokulu Efendimiz Allah’ın (c.c) “Habibim” dediği en sevgili kuludur. Şüphesiz ki O’na söylenebilecek tüm sıfatları [asalet, akıl, sadakat, güzellik, ilim ve irfan, emanet, takva ve zühd gibi güzel huyları…] kendisine en çok yakışan ve taşıyandır.

Ama ne söylersek söyleyelim Efendimizin(s.a.v.) büyüklüğü yanında hepsi eksik kalacaktır. O’nu(s.a.v) anlatmaya bu kısacık kelamlar elbette yetersizdir.

İnsanlar arasındaki en büyük bağ vicdan, en güzel huy ise merhamet olsa gerek. Buna verilebilecek en güzel örnek ise Efendimizin(s.a.v) sonsuz merhameti ve tarifi imkânsız affediciliğidir.

Efendimiz(s.a.v) kendisine kötü davrananlara ve inkâr edenlere hep merhametiyle muamele etti. Savaş değil, barış peygamberi oldu…

Günümüzde ise insanlar artık hoşgörüden uzak birbirlerine yabancı yaşıyorlar. Toplum olarak gitgide bireyselleşiyor, bize bırakılan bu nadide değerleri kaybediyoruz.

Rabbimizin ruhumuza hediye ettiği hisleri, Efendimizin(s.a.v) bize bıraktığı değerleri tıpkı bir katil gibi yok ediyoruz. Hâlbuki bu değerlerle, hislerle insan olduğumuzun farkına varabiliriz. Çevremize bir bakalım… Savaş, soykırım, kaos, hırsızlık, cinayet, taciz… Neden kötüleşen bir dünyaya doğru ilerliyoruz. Bir düşünelim!

Hz.Muhammed(s.a.v) 14 asır önce şöyle buyuruyor;

“Allah-u Teâlâ’nın(c.c) adına sığınarak O’nun(s.a.v) ve sizin düşmanlarınızla harp ediniz. Fakat gideceğiniz yerlerde dünyadan çekilmiş rahipler göreceksiniz, onlara asla dokunmayınız. Kadınlara, çocuklara şefkatle muamele ediniz, hurma ağaçlarını kesmeyiniz, evleri yıkmayınız.”

Bizler 21.yy’da kendimize medeni deyip de acaba bunlardan hangisine saygı gösteriyoruz. O’nun(s.a.v) ümmeti olarak tüm bu çirkinliklerden nasıl, ne kadar korunabiliyoruz?

İslam ülkeleri kargaşa içinde! İnsanlarda kin, nefret duyguları akıl almaz bir şekilde artıyor. İnsanlık gittikçe kendini kaybediyor, yozlaşıyor.

Bizi kendimize getirecek, tüm bu sorunları çözecek olansa İslamiyet’in en büyük temsilcisi olan Efendimizi(s.a.v) tanımak… Ancak bu şekilde ihtiyacımız olan huzur, barış ve güven ortamına kavuşabileceğiz.

Efendimizin(s.a.v) varlığı bizim için rahmettir. Yaşadığımız bu dünya O’nun(s.a.v) için yaratıldı. Tüm bunların farkına varabilmek ve yaşadığımız bu evreni daha güzel hale getirebilmek ümidiyle…

Nermin Uyan

Paylaş


     Nermin Uyan'ın Eski Yazıları 

Yazar Hakkında

İskele Editörü

Online dergiler Online dergiler