13 Eylül | Manşet - Eylül 2010

Administrator tarafından yazıldı. Aktif .

EMEKLİ DARBECİLER SANDIĞI

Palavra davranışların sığ sloganlarına kapılarak kronik muhalifliği, “AKP’den gelecek olan her şeye hayır!” kofluğunda değerlendirmek,hasmının sadece resmini yumruklayan bir mantıksızlıktır; “Simit güzel ama simitle karın doyurmaya hayır. Çünkü simitçinin niyeti beni doyurmak değil para kazanmak.” ifadesinden farksızdır.

Mağduriyete saygı duyan, mağduriyetten çıkmak isteyen ve mağduriyete sarılarak apolitik pozisyonda pasifize olmak istemeyen biri olaraksivil bir anayasa şartıyla ‘yetmez ama evet’ diyorum.

Yukarıda yöneltilen tüm sorulara verdiğiniz cevap ‘hayır’ ise, durumunuz sadece ‘tecavüz edene âşık olma’ sendromu ile açıklanabilir..-Devamını oku-

HALKIN GÜVENOYU

Anayasa hakkında konuşmak gerekirse, başta tarafsız yaklaşırsak her şey AKP’nin bahsettiği gibi olsa ve anayasa demokrasi getirecek olsa dahi, anayasa demokratik olmayacak. Çünkü anayasanın demokratik olması için demokratik yollarla gelmesi, demokratik bir zemine oturması lazımdır. Diyeceksiniz ki gelmiyor mu? Gelmiyor efendim kimse konuşmuyor ama gelmiyor. Herkes biliyor ki en az %40 hayır diyecek bu taslağa fakat buna rağmen evet diyecek herkes demokrasiden söz ediyor. Kardeşim bu anayasa hâşâ cenneti getirse bu dünyaya yine %60 la gelerek halkın anayasası olamaz, demokratik olamaz. Dünyanın hiçbir yerinde %60’ın veya daha azının fikrinin mutabakatsız dikte edildiği rejimler kalıcı olmamıştır, her zaman sorun çıkmıştır. Ha diyeceksiniz biz istedik onlar tartışmadı bile, tamam o zaman fikirlerinle birlikte unutacaksın durumu, istemediği şeyleri tartışmıyorlar diye insanlara kabul ettiremezsin, kanunları kullanıp bunu yapsan bile buna demokrasi diyemezsin-Devamını oku-

HAYIR DEMEYECEĞİM! BÜTÜN KABAHAT BENİM…

Atadan kalma şartlanmaların bugün somut iki neticesi vazgeçilemeyen “Güçlü Ordu Güçlü Devlet” fenomeni ve seçilmiş bir iktidarın sivil anayasa çalışmalarına koparılan yaygaradır.

Onun içindir ki seksen yedi yıllık geçmişinde demokratik yollardan bir anayasa yürürlüğe sokamamış toplumun altı yaşından itibaren ulusalcı bilinçle yetiştirilmiş fertlerini yargılamadan ipe götürme basiretsizliğine kapılmayacağım.

Ulusalcı bilinç diyorum; sosyalistiz naralarıyla gönülleri sarhoş eden kitlelerin avuçlarına 82 anayasasını alıp sol ellerini yukarıya kaldırmalarını nasıl bir bilinçaltıyla açıklayabiliriz, bilmiyorum. 
   -Devamını oku-

 

YAŞASIN DEMOKRASİ!

Düşünün, 10 kişilik bir arkadaş grubundasınız. Arkadaşlarınızdan 6'sı kebapçıya gitmek istiyor, sizin de dahil olduğunuz 4 kişilik grup ise vejetaryen. Salt çoğunluğun kuralına uymak zorundasınız. Halbuki arkadaş grubunuzla iyice tartışıp, hepinizin karnını doyurabileceği ortak bir mekan seçme imkanınız vardı. Ancak o 6 kişilik grup size kebapçıya gitme konusunda dayatma yaptı. Bu şekilde ne olacak? 4 vejetaryen kebapçıya gidip diğer arkadaşlarıyla birlikte kebap mı yiyecek? Elbette ''HAYIR.'' Arkadaş grupları görüş birliğine varamadığı için ayrılacak.

Lafı daha fazla uzatmadan Evet-HAYIR cephesini bu iki arkadaş grubuna benzetip, çıkarsamalar yapmanız için sizi yalnız bırakıyorum.

 

Öte yandan halkoylamasında kesinlikle ve kesinlikle maddeler topluca oylanmayıp, kategorize edilmeli ve ayrı ayrı oylanmalıydı. Anayasa değişikliği paketi bu haliyle Kız Kulesi'ne gönderilen lezzetli üzümlerle dolu yılanlı bir sepettir.-Devamını oku-

Online dergiler Online dergiler