Sevgili Barış

İlker Gelik tarafından yazıldı. Aktif .

Sevgili Barış,

Nasılsın? Uzun zamandır Dünya'ya gelmiyorsun. Bir sıkıntın, derdin veya bize küskünlüğün yoktur umarım. Bizi soracak olursan, çok iyiyiz diyebileceğimiz kadar iyi değiliz maalesef. Burada işler ve insanlar çok karışık. Her gün çocuklarımız ve gençlerimiz birer birer göç ediyor maneviyata. Füzeler patlıyor, insanlar kaçırılıyor, devlet büyükleri birbirleriyle şakalaşıyor ve ne yazık ki biz sadece izlemekle yetinebiliyoruz. Elimizden bir şey gelmiyor. 

Küresel ısınıyor, doğalgaz sorunları yüzünden savaş eşiğine geliyoruz. Bazen o eşikten içeri girdiğimiz de oluyor ama neyse..

Yokluğun bizi yaralıyor. Sömürge topraklarında açlıktan, batı kesiminde ise obeziteden ölüyorlar. Bu sana ne çağrıştırıyor bilemem ama, lütfen bu çağrılara kulak ver. Kimi yerde dökülen kanları içenler varken, kimi yerde dökülen kanların üstüne içilen soğuk sular, dökülen kanların bağ sahiplerinin de başından aşağı dökülen kaynar sular var.

Bu durumun sorumlusu sensin ama suçlusu kesinlikle değilsin. Çünkü seni biz kovduk. Paraya olan düşkünlüğümüz insanlık değerleri açısından oldukça fazlalaşmıştı ve bu; senin aramızdan ayrılmana sebep olmuştu.. Bunun farkındayız ve asla seni suçlamıyoruz.

Barış, özleminin Dünya ekonomisi üzerinde her geçen gün daha çok etkisi görülüyor. Döviz yükseliyor, katma değer vergileri yükseliyor, hisse senedi endeksleri yükseliyor ve bu tür değerlerin yükselişi; insanlığı alçakta bırakıyor.

İnsanlık ölüyor Barış! Varlığında espri amaçlı kurduğumuz klişe cümlelerin hepsini bugün ağlayarak söylüyoruz. 

Sevgili Barış, 

Yokluğunda dökülen kanların içinde boğulmak üzereyiz. Senden ufak bir ricamız var. Seni çok özledik. Varlığında geçirilen onca mutlu günün hatrına, seni tekrar Dünya'ya davet ediyoruz. Bizi kırmayacağından eminim. Lütfen tekrar aramıza döner misin?

Yazar Hakkında

İlker Gelik

Online dergiler Online dergiler