Düşünce Seyahatinde Varılan İlk Liman : Fikir Adası Bir Yaşında - Said Doğrul | Manşet - Eylül 2010

Administrator tarafından yazıldı. Aktif .

şünce Seyahatinde Varılan İlk Liman: Fikir Adası Bir Yaşında

“Dergi hür tefekkürün kalesi. Belki serseri; ama taze ve sıcak bir tefekkür…”

Yayın hayatına 2009 Eylül’ünde başlayan Fikir Adası’oku, düşün ve yaz’ prensibini ilke edinerek inşasına başladığı tefekkür kalesinin tuğlalarını, bir yıldır örmeye devam ediyor.

Fikir Adası; abartılı bir kofluğun, pırıltılı bir zırhın arkasına saklanarak iddialı göründüğü bayat ve anlamsız bir heves değil. Beşinci sınıf kompozisyonlarının derlendiği bir klasör veya küstah egolarca üretilmiş aforizmalar ile süslenmiş tek gösterilik bir vitrin de değil.

Güler yüzlü ve samimi bir ciddiyet. Asfaltı dökülen fikir yolunun kaldırım taşı. “Bir fikrim var.” cümlesini, “Bir fikrimiz var!”  kılan yazarlarıyla büyük hedeflerin başlangıç noktasında bulunup; çoğul bir amacın etrafında sıvanmış kollar ile hazırlanan bir e-dergi.

Yasak bölge tanımayan bir merakın emeği ile mananın söze büründüğü bu site, farklı görüşlerin gözlükleriyle çeşitlenerek; özgür, özgül ve özgün bir muhtevada muhtelif noktalara değinme hedefinin güdüldüğü online bir ‘mecmua’.

Genç yaştaki insanların, amaçsızca dolanan bir neslin içinde ‘yaşlı’ konulara kafa yorarak gösterdiği bu aykırı çaba, zihniyetlere bir çentik atıp zihinlere idman yaptırmanın gayreti içinde.

Yankılanan ve kendi içinde bocalayan, sorgulayan ve tecrübe kazanan bu düşünce serüveninde, şu ana kadar; elimize gelen yorumlar, elimizi sıkıp tebrik eden insanlar ve elimizde bulunan tıklanma istatistikleri ile elle tutulur bir konum elde edilmiş durumda.

Anlamak ve anlatmak isteyen bir tefekkür topluluğu olarak kalemimizi hokkaya bandırdığımızdan beri; on dokuz şehirden otuza yakın yazarımız, klavyesini yirmi altı farklı ülkeden okur ile paylaşıyor.

“Söz iki sonsuz arasında bir çırpınıştır. Sözcüklerin gücüne inananlar olarak içinde bulunulan zamana sahip olmak ve geçmişteki mirasla geleceği şekillendirmek için ‘bir fikrimiz var.” diyerek yelken açılan bu yolculuğun rüzgârının eksik olmaması dileğiyle…

Said Dogrul


     Said Doğrul’un Eski Yazıları

Online dergiler Online dergiler