Danışmayın Kardeşim

Tolga Gündoğan tarafından yazıldı. Aktif .

Ne varmış meslek liseleri de aynı katsayıya tabî olsa?

Kıyamet mi kopar ülke elden mi gider dünyayı mı yönetiriz?

Sadece azıcık daha eşit oluruz adaletsizliğin ayyuka çıktığı bir zaman da ucundan adil oluveririz. Hayır adam lise de meslek öğreniyor; neden Üniversite’yi ona kapatıyorsun? Gelsin güzel güzel öğrensin işinin erbabı olsun...

En azından bir müddet deneselerdi; baktın çok başarılı oldular, ne olacak durduruverirsin kararı. En fazla makine mühendisi olur lise de makine okuyan çocuk Danıştay’a üye olacak değil ya.

Neymiş bunların mesleği varmış normal liselerin önünü kapatıyormuş… Ne alakası var hepsi aynı öss ye girecek ki burada normal liseler çok çok avantajlıdır.

Önlerine sadece imam hatipler çıkabilir. Onlarla kafa kafaya gidebilecek bunda da büyük çekince olabilir tabi. Onlar Arapça öğreniyor az biraz dinden çakıyorlar. Sonra doktor olurlar da maazallah hastalarımız mağdur kalır.

Doktorun biri dine uygun değil diye muayene yapmazsa ne olacak? Ya da hukukçu olduğunda ya devlet hukukunu bırakıp İslam hukukunu uygularsa bu ülkenin anayasası yok ya olur mu olur, valla billâh yanarız.

Sonra batı ne der? Ay gericilere bak.

Sonra bunlar bir de Danıştay’a da girmesin ülke de kalp krizinin önü alınamaz.

Büyük büyük amcalara yazık; cumhuriyet onlara emanet edilmiş ya tepe tepe kullansınlar. Sanki bize lazım değil. Hülasa baktın olmaz vazgeçersin vazgeçirtirsin.

Daha eşit olamazdık. Eşitliği bir daha dilimizin ucuyla tatmayalım aman dünya birbirine girer filan. Sonra hiç yakışmaz dünya da barış yurtta barış diyen bir millete.

 Lütfen ellemeyin biz böyle iyiyiz.                                                                       

Yazar Hakkında

Tolga Gündoğan

Online dergiler Online dergiler