Sonrasız Bir Hikâyeye Kaçış

Hümeyra Levent tarafından yazıldı. Aktif .

 

"Bir göç mevsimiydi kaybettim onu. Büyük, gürültüsüz, suskun,

daha doğrusu susturulmuş kalabalıklarla birlikte kaybettim onu’’

Göç, bir anlamda gurbet. Açtığın dalı, bittiğin toprağı, aydınlattığın geceyi terk ediş. Terk-i diyar eyleyiş. Acının ve yoksulluğun iç içe geçtiği yol alma hali.

***

Varılacak bir yurdun, sığınacak limanın olması halinde ise kaçış belki. Saklandığın yerlerden yüzeye çıkış. Kötülükten iyiliğe, hayalden hakikate, esaretten özgürlüğe… Arınmış gökyüzüne şöyle bir bakış.

Bir sevda türküsüne konu olan gönül yarası. Yarım kalan hikâyelerin -miş-li geçmiş zamana işleyip orada kalakalması. Hikâyelerin ardında kalanlara yetecek kadar gözyaşı.

Posta güvercinlerinin artık uğramadığı uzak şehirlere gönderilmiş mektuplar kimi zaman. Mürekkebinin rengi solmuş, rutubetli bir elbise dolabında noktasına, virgülüne kadar unutulmuş mektuplar.

Bazense, sürgün.Köklerinden hoyratça koparılmış bir ağacın bütün insanlığa küsüp gitmesi gibi. Bir şairin şiirinde, annenin ağıtında, babanın sigara dumanında. 

Bir dizeye sığmış sonbahar. Göç mevsimi. Hazan. ‘’Dedim ya. Eylül’dü. Savruluşu bundandı, kimsesizliğimin…’’

Umutlarını ülkesinde bırakmış, ‘yaşından yorgun’ bir çocuğun yüklendiği yaşamın ta kendisi bazen.

***

Göç, çoğu zaman gönülsüz bir vazgeçiş. Akıp giden ırmağa çaresiz boyun eğiş. Coğrafyasız ve dilsiz.

 

Yazar Hakkında

Hümeyra Levent

Hümeyra Levent

1990 yılının eylül ayında, İstanbul’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladıktan sonra, iki sene Marmara Üniversitesi’nde okudu. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde öğrenim görmeye başladı ve hâlâ burada öğrenci. Büyük şehrin uğultusundan kaçmak için çocukluğundan beri kitapları ve kâğıtları kendine sığınak belliyor. ‘Görünürdeki hayatı bundan ibaret’.

 

 

Kafa Kâğıdı:     

Online dergiler Online dergiler