21. Yüzyılın Hukuk Mezunları: Fotokopi Hukukçuları | Furkan Güven Taştan

İskele Editörü tarafından yazıldı. Aktif .

 

21. YÜZYILIN HUKUK MEZUNLARI:

FOTOKOPİ HUKUKÇULARI

 

Fotokopiler klasik ‘hukuk fakültesi öğrenciliği‘ algısını yıkmadı mı sizce de? Hukuk kazanmak isterken, ‘ben nasıl okurum o kadar kalın kitapları’ söylemi, daha birinci sınıfın en ‘kalın’ derslerinden Anayasa Hukuku dersinde yıkıldı bir kere...

 

Kalın kitaplardan kurtulduktan sonra bir kaynak olarak fotokopileri kullanamayacağımızın farkına varamadık. Hukuk fakültesini ‘açık öğretim’e çevirdik adeta. Bunu değişik çevrelerde hukuk fakültesi ile övünürken dahi yaptık.  Çünkü ‘hukuk çok zor lan, öyle böyle zor değil; kitaplar, notlar, hocanın ödevleri…’ demeyi biliyoruz biz sadece.

 

Henüz doğru düzgün kaynak taramayı bile öğrenemedik sarı kağıtlara basılı fotokopiler yüzünden. Benim de kısmen  dahil olduğum öğrenci grubu tarafından hep bir kurtarıcı olarak görüldü, kimin yazdığı bile belli olmayan bu  fotokopiler. Onları hiç satın almadan bir derse sadece akademik kaynağından çalışmadık, fotokopilere bakmadan sınava göze alamadık bir türlü.

 

Onun için hepimiz hukuk fakültesinden fotokopi hukukçusu olarak mezun olacağız.

 

Teorik bilgilerimiz hep ciltlenmeyi ve sistematikleştirmeyi bekleyen gelişigüzel kaleme alınmış fotokopiler gibi olacak.

 

Furkan Güven Tastan

Paylaş

Yazar Hakkında

İskele Editörü

Online dergiler Online dergiler