İntih'arsız Olmamalı Aşk

İlker Gelik tarafından yazıldı. Aktif .

Bugün çok ağlamak istedim aşkım. Gözlerim morarana kadar değil,gözlerim çıkana kadar.. 

Ağlamak istedim, seninle konuştum. Bir duble sigara daha doldurdum, paketler dolusu rakı yedim. Çok sarhoş oldum aşkım. Ama bak, yine kavuşamadım sana.. Bir aklıma gelişin var, hiç sorma. Akıl diyorsam lafın gelişi, öyle uğruyorsun bazen boşluğuma sonra bir bakıyorsun ki, burası boş,ben gideyim diyorsun.. Ne güzel de konuşuyorsun yalan yanlış, gitmen için önce gelmen gerekiyor güzelim.. Bir aklıma gelişin var dedim, bir de yanıma gelmeyişin.. Güçsüz olduğunu söylüyorsun, haklısın, olabilir fakat; koşmaktan da bıkmıyorsun sevdiğinin peşinden. Gel dinlen diyorum, kalbim müsait.. Gelmiyorsun. Gelmediğin yetmiyormuş gibi, başkalarına yetmeye çalışıyorsun..

Ben bugün çok ağlamak istedim aşkım. Hıçkırmaktan dilim tutuluncaya kadar.. Dudaklarınla dilimi tutuncaya kadar ağlamak istedim. Sapıklıksa bu söylediğim, o çok sevdiğin hayatının üzerinde tepinmeye biraz ara versin; kaldır üzerinden ve doğrul. Öyle anla beni.. Anlamıyorsan da ağlama beni. Vicdan azabı, gurur, cesaret bunların hepsi yalan, palavra. Vicdan azabı dediğin; büyük sevgiler peşinde koşarken başkalarına çarpıp düşürdüğünde özür dilemekse, bırak yerde kalayım. Çünkü size yukarıdan bakınca hiçbir şeye benzemiyorsunuz.. 

Gurur denilen şey, kaç harfte yıkılıyor biliyor musun? Kaç kelime, gururu intihara sürüklemeye yeterli?..  Şimdi abartmış gibi olmayayım ama, bende ki öyle bir gurur ki,  domino taşlarından yapılan büyük bir kule gibi.. Tek bir şey söylemene gerek kalmadan, nefesinle bile yıkılacak cinsten. 

Özür dilerim aşkım. Senin için bunca kelimeyi yan yana getirebiliyorken, seni yanıma getirebilmenin yolunu bir türlü bulamıyorum. Bu benim suçum..

Cesaretim de yok aşkının esareti olmaya. Hayatım öylesine karanlık ki, şimdi birine gitmeye çalışsam korkularıma takılır yere düşerim. Ölmeye cesaretim yok. Ama sen bu yazıyı, başını dik tutarak oku. Çünkü intihar mektubu kime yazılmışsa, intihar eden için tek değerli varlık O’dur..

Yazar Hakkında

İlker Gelik

Online dergiler Online dergiler