En Büyük İcat İnanç | Nermin Uyan

İskele Editörü tarafından yazıldı. Aktif .

EN BÜYÜK İCAT İNANÇ

Dev teknoloji şirketinin kurucusu Steve Jobs’un ölümünü duymayan kalmamıştır sanırım. Hayatında sağdan soldan okumuştur çoğumuz.

Gidişi belki bazılarımız için pek de önemsenecek bir şey değildi ama yaşamıyla da ölümüyle de çok fazla şey hatırlattı bizlere.

Ona baktığımda gördüğüm şey; pes etmeyen, kararlı, girişimci ruha sahip bir lider. Bu yönüyle teknolojinin seyrini değiştiren adımlar attı zaten. Kapitalist sisteme inat hissetti ve hayallerine doğru koştu.

Şirket varlığının ve şahsi servetinin milyar dolarların üzerinde olduğunu gazetelerden okuduk. Ancak fotoğraflarında ve konuşmalarında (mesela o ünlü mezuniyet konuşmasında)bir o kadar da mütevazı kişiliğiyle ben buradayım diyordu.

Sarsıcı bir yaşamdan koca bir ömür çıkardı kendine Steve Jobs. Evlatlık verilişi, eğitimini tamamlayamayışı, başarısızlıkları kısacası tüm sıkıntılarına rağmen pes etmeyişiyle durdu hep karşımızda…

Peki, bizler kendi hayatımıza baktığımızda vazgeçişlerimiz mi yoksa mücadelelerimiz mi daha fazla? Bugün ölecek olsak keşkelerimiz anılarımıza ket vurur mu dersiniz?

Elbette ki hayatımızda bizi yanlışa sürükleyen durumlarla ve bizi yıldıracak insanlarla karşılaşacağız hep. Yaşadığımız her şey sınanmamız için... İnancımızı kaybetmemeli ve yaşadığımız zorluklarla güçlü kalabilmeyi öğrenmeliyiz.

Her şeyi elde etmiş olsak ya da hayatımızda hiçbir pürüz olmasa ne kıymeti kalır elimizdekilerin. Yaşam muhasebemizi sıkı tutmalıyız.

Her günü öleceğimiz gün gibi dolu dolu yaşayarak ve ölümü hiç unutmadan ölmeyecekmiş gibi inatla çalışmalıyız. Hiç unutmayalım ve unutturmayalım; karamsarlık bize yakışacak en son şey. Hep umut ve mutluluk dolu günlere uyanabilmek dileğiyle…

Nermin Uyan

Paylaş


     Nermin Uyan'ın Eski Yazıları

Yazar Hakkında

İskele Editörü

Online dergiler Online dergiler