Güzel Şeyler Oluyor | Şeyma Hayyar

İskele Editörü tarafından yazıldı. Aktif .

GÜZEL ŞEYLER OLUYOR

Derler ki dünya yüzüne boyalar çalmış çirkin bir kadın. Her âdem tadar onun aşkından. Ve gene derler ki dünyanın karanlığı âşıklarının ah’larından…  Aşklarının körlüğünden dünyaya kötülük edenlerin karşısında o kadına hiç bakmamış, karanlıktan çok aydınlığı görenler var.

Onları görmezden gelen, kötü haberden ekmek yiyen medyaya karşı, ara sıra onları hatırlamak başkalarına da hatırlatmak gerek.

Engellileri ısrarla engel görenlere karşı; Denizli’den bir kantin işletmecisi mavi kapak projesine destek çıkarak 30 kapak getiren öğrenciye tost-ayran, 50 kapak getiren öğrenciye döner-ayran kampanyası başlattı.

Bir kültür sayılabilecek sokak sebillerinin sularını kesenlere inat; Balıkesir’de ‘bir yudum süt’ projesiyle musluklarından sıcak süt akan seyyar çeşme açıldı.

 Şehir karmaşasını bahane edip etrafını unutanların aksine bir grup gönüllü, zamanlarını ayırıp görme engelliler için kitap okudu ve hatta telefon kütüphanesi uygulamasını başlattı.

Türkiye kaç milyon dünya kaç milyar tartışmasını BM Nüfus Fonu her ülkeden bir bebeği 7 milyarıncı insan seçerek sonlandırdı.

Ülkemizde öğrencilerin hevesini kıran yapamazsın ve edemezsincilere karşı,  25 yaşındaki bilgisayar mühendisi Can Yıldızlı (lone wolf)  tek başına katıldığı Pentagon’a bağlı Siber Suç Merkezi’nin düzenlediği uluslararası yarışmada açık ara farkla 1.(birinci) oldu. Bazı haber merkezlerinin ifadesiyle Yalnız Kurt Pentagon’a şapka çıkarttırdı..

Güzel şeylerin de olduğu bu dünyada, 3 elma düşsün gökten bu yazıdan sonra.  Biri okuyanın, biri kötümser gazetecinin, biri de dünyanın pençesine düşmeyenin başına…

Şeyma Hayyar

Paylaş

Yazar Hakkında

İskele Editörü

Online dergiler Online dergiler