Bir Ramazan Duası | Sadi İnak

İskele Editörü tarafından yazıldı. Aktif .

BİR RAMAZAN DUASI

Laboratuara sığdırılamayan yüce Allah’ım, bizleri de kullarının laboratuarlarından esirge! Onların her türlü dalaverelerine kobay olmamak için bizleri koru!

Ne tanrılık taslamak türünden kalp gözlerimizi kör et, ne de biz gibi kullarına kul eyleme bizi!

Şu gani âleminde, “BEN ZENGİNİM” havalarıyla çalım atan zengin-kodoşların sofralarında lokmalanacak derecede alçaltıp, aç bırakma bizleri ya Rabbim!

On bir ayın Sultanını, markalı-yıldızlı otel resepsiyonlarına hapsedenlere fırsat verme ya Rabbim!

Beş yıldızlı otellerde senin adına şatafatlarla ikram edilen lüks iftar yemeklerini bizlere nasib etmektense, iftarsız ve sahursuz bir ay oruç tutmanın sabrını ver Allah’ım!

Yarabbim, “kendilerine akıl verdiklerinin” akıl sahiplerine yeniden akıl ver!

Verilmiş akıllarını silah namlularına milimetrik yerleştirmiş şu beyinci-tetikçilerin, her türlü hedefleri olmaktan uzak tut bizleri!

Eterlenmiş beyinli entellerin, art niyetli ve zehirden mutfaklarına malzeme olmak gafletine düşürme bizleri!

Yarabbim, minnacık serçeleri yeniden öldüren çocukluğumuza dönüştürüp, ‘sapan’a düşürme bizi!

Balıkların bile artık sularda boğulduğu şu kirletilen dünyaya yeni baştan “İNSAN” nasibeyle Allah’ım!

Ölmek sana kavuşmaksa, birçok inananın sana dönüş korkaklığına kaptırma bizi. Said-i Nursivari, mahpuslarda naaşı kaybedilen ölüm bağışla ya Rabbim!

Kendi icatları olan “çelik mide”lilerin o, uzuvlarına yaptıkları mal-mülk yığınağı telaşesindaki delalete düşürme bizleri!

Onlarca apartman dairelerine sahip olanları, her gün ayrı bir dairede oturmaya mahkûm et ya Rabbim!

Kadın’a şeytan diyen, sonra kadını sevip, ondan zürriyet edinenlere; lütfen, nasıl oldu da şeytanı sevebildiklerini hatırlat!

Senin adına ve mülk-saltanat adına, ama hep savaş isteyen, şu iblis kimlikli kullarını, yalvarırım, yaratmış olduğun başka bir planetine hicrete zorla…

Mars’a, Jüpiter’e yeniden hayat ver de, şu barıştan korkanlar def-ü bela olup oralara yerleşsinler... Ve böylece tabiat, hayvanlar, ağaçlar sonra da biz rahatlayalım ya Rabbim!
Allah’ım, fakiri fakirin başından eksik etme... Yoksa acından ölür fakir, işi zenginlere kalırsa!

Henüz bir aileyi idare etmekten aciz, ehliyetsiz çırakların ülkemizde reis, bakan, örgüt/parti başı ve idareci olmalarına izin verme Allah’ım!

Yanlışlarda olduğu gibi, doğrularda da muhalefeti meslek edinmişleri, ebedi muhalefete mahkûm et ya Rabbim!

Birbirimizin ana dillerine saygı-kabul göstermemekle, yıllardır kardeş-eti yiyen bizlere, yeni bir dil, yepyeni bir lisan öğret Allah’ım!

Kimi yazar-konuşanların, kimi de çizer-görüntüleyenlerin, ama çok “ince” fesatlarından bizleri muhafaza eyle ya Rabbim!

Asker-sivil dalaşmalarından gına gelen bizlere, ya tümden asker olmayı nasib eyle, ya da askerlerimizin sivilleşmesini sağla ya Rabbim!

Ama dağdaki, ama bağdaki ölüm cellâtlarını, yalvarırım, onları cellâtlaştıranlara yönelt Allah’ım!

Ekonomide paraya biraz şefkat, şefkatliye de para nasip et ya Rab!

Suların bol olduğu ülkemizde su darlığı çeken fakirlerin hatırına, riyakâr müslimlere gusül-abdestlerini, sözde demokrat ve liberallere de yıkanmalarını Coca Cola ile nasib et!

Ve sevgili Allah’ım, nasıl olacaksa her gün yeniden yaşanacaklar... Evvela ve sonra ,”Sadece sana kulluk eder ve sadece senden yardım isterim” kudsiyetine halisâne bağla bizleri!

***

Fransa’da akademisyen olarak yaşamına devam ederken, iki yıl önce vefat eden Sadi Inak adına; yayınlatan, yeğeni Ömer Faruk Alimoğlu

Yazar Hakkında

İskele Editörü

Online dergiler Online dergiler